Studenti Elektrotehničkog fakulteta iz Sarajeva u stručnoj posjeti našem gradu i fakultetu

sarajevo

Fakultet elektrotehnike u Tuzli i Udruženje studenata Fakulteta elektrotehnike u Tuzli je danas imalo priliku ugostiti svoje kolege sa Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu. Priliku da obiđe naš fakultet, Termoelektranu u Tuzli, te firmu Deling d.o.o. danas je imalo 40 studenata Elektrotehničkog fakulteta iz Sarajeva sa usmjerenja Energetike i Automatike i elektronike.

Studenti su po dolasku obišli Termoelektranu u Tuzli, u kojoj su se, uz pratnju stručnih uposlenika, upoznali sa većinom elemenata i kompletnim procesom proizvodnje električne energije. Nakon toga, obišli su firmu Deling d.o.o. gdje su, također uz stručnu pratnju, imali priliku steći saznanja vezana za samu proizvodnju, izvođenje elektromontažnih radova, projektovanje i ostale grane energetike i elektrotehnike kojima se ova renomirana firma dugi niz godina uspješno bavi. Zatim je uslijedio obilazak Fakulteta elektrotehnike u Tuzli, gdje su se studenti imali priliku upoznati sa laboratorijom, opremom i načinom izvođenja laboratorijskih vježbi na našem fakultetu.

Nakon završenih obilazaka, uslijedilo je međusobno druženje studenata našeg fakulteta sa kolegama iz Sarajeva.

Ovim putem, USFET se zahvaljuje Termoelektrani u Tuzli i firmi Deling d.o.o. na omogućenim stručnim posjetama.
Također se zahvaljujemo i STELEKS-u (Udruženju studenata Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu) na uspješnoj organizaciji te se nadamo i daljoj budućoj saradnji između naša dva udruženja.