STIPENDIJA ZA SEDMIČNI SEMINAR EVROPSKOG FORUMA ALPBACH 2016

Inicijativna Grupa Alpbach u Sarajevu (IGAS) u saradnji sa Austrijskom ambasadom u Sarajevu dodjeljuje 1 (jednu) stipendiju za učešće na Seminar Week-u u okviru Evropskog Foruma Alpbach 2016.

Seminar Week (sedmica intenzivnih interdisciplinarnih seminara) će se održati od 17. do 24. 08.2016. godine u tirolskom selu Alpbach smještenom u austrijskim Alpama. Seminar Week prva je cjelina Evropskog Foruma Alpbach, koja nudi 16 najaktuelnijih tema iz raznih oblasti, a koje se krovne teme ovogodišnjeg Foruma „New Enlightenment“  dotiču iz različitih perspektiva. Detaljan program Seminar Week-a možete preuzeti na: http://www.alpbach.org/en/event/sem16/
Za stipendiju se mogu prijaviti sve mlade osobe uzrasta 18 – 30 godina sa područja Bosne i Hercegovine, koje imaju aktivan status studenta ili su okončale proces studiranja, a prethodno nisu bili dobitnik stipendija za Evropski Forum Alpbach.

Prijavu za stipendiju potrebno je poslati isključivo elektronski na adresu ,  najkasnije do 20.05.2016. do 23:55h zajedno sa sljedećom dokumentacijom:

–    Biografija (CV) aplikanta na engleskom jeziku, ne duža od dvije A4 stranice

–    Motivaciono pismo dužine jedne A4 stranice na engleskom jeziku, kojim objašnjavate razloge za apliciranje, uz osvrt na sadržaj seminara i krovnu temu Evropskog Foruma Alpbach 2016

–    Dokaz (skeniran) o trenutnom obrazovnom stepenu (potvrda o upisanoj godini ili kopija diplome)

–    Drugi dokazi akademskog uspjeha – po želji (skenirani)

 

Stipendija obuhvata troškove učešća (kotizacije) i smještaja sa doručkom i pokrivena je iz sredstava Austrijske ambasade u Sarajevu. Troškovi prevoza nisu pokriveni stipendijom.
Kandidati koji prođu u najuži krug bit će pozvani na intervju koji će se održati u Sarajevu.
Za detaljnije informacije o Evropskom Forumu Alpbach posjetite web stranicu www.alpbach.org , web stranicu Inicijativne Grupe Alpbach u Sarajevu www.igas.ba , te IGAS Facebook, Twitter, Instagram i LinkedIn profile.