Pripreme za prijemni i drugi upisni rok na FET

Na Studijskom programu “Elektrotehnika i računarstvo” nije popunjen odobreni broj studenata (175) te će se organizovati drugi upisni rok. Na ovom studijskom programu, nakon prvog upisnog roka, ostalo je slobodno 31 mjesto za upis studenata.
Nakon drugog upisnog roka formiraće se jedinstvena rang lista prema kojoj će studenti, u skladu sa odabirom usmjerenja i rang listom, biti raspoređeni na usmjerenja na kojima je ostalo nepopunjenih mjesta i to:

– Usmjerenje Elektroenergetske mreže i sistemi (EEMS): do 14 mjesta
– Usmjerenje Elektrotehnika i sistemi konverzije energija (ESKE): do 6 mjesta
– Usmjerenje Telekomunikacije (TK): do 13 mjesta.

Udruženje studenata Fakulteta elektrotehnike će organizovati pripremne časove i za drugi prijemni. Nakon uspješno održanih priprema za prvi upisni rok gdje se oko 70% naših učenika upisalo nastavljamo sa pripremama u augustu. Svi učenici koji žele da se priključe  pripremama treba da se prijave u facebook grupu “Pripreme za prijemni USFET 2016” (https://www.facebook.com/groups/1619675764945726/)  ili na mail [email protected] Naše pripreme nisu besplatne i iznose 15KM po oblasti a cjelokupno gradivo je podjeljeno na 5 oblasti. Pripreme će držati istaknuti studenti ili asistentni sa našeg Fakulteta.

Sva dodatna pitanja možete postaviti kod organizatora Mekić Nusmir ([email protected]).