Prezentacija programa stipendiranja njemačke privrede na FET-u

usfet logo

Program stipendiranja njemačke privrede pruža mladima mogućnost sticanja praktičnog iskustva u njemačkim kompanijama uz istovremenu primjenu prethodno stečenog teorijskog znanja. Time oni mogu da obogate svoje studije praktičnim vještinama, da se profesionalno bolje orijentišu i da naprave prekretnicu u svojoj karijeri.

U okviru ovog programa studenti viših semestara, apsolventi kao i oni koji su završili studij i stekli prvo radno iskustvo imaju priliku apsolvirati praksu u prestižnim njemačkim kompanijama kao što su Commerzbank, Deutsche Bank, Deutsche Telekom, Robert Bosch GmbH, Allianz SE i SAP SE, ali i kompanije iz sektora srednjih i malih preduzeća, u trajanju od 3 do 6 mjeseci.

U programu učestvuju njemačke firme iz različitih oblasti kao što su ekonomija, marketing,  finansije, energetika, automobilska industrija, elektrotehnika, informatika, telekomunikacije, mediji/germanistika, projektni menadžment, zaštita okoliša, arhitektura, građevina, poljoprivreda itd. Program obezbjeđuje smještaj, putne troškove, zdravstveno osiguranje kao i mjesečni iznos za troškove života tokom boravka u Njemačkoj.

 

Obavještavaju se studenti da će se prezentacija programa stipendiranja ove godine održati i na  Univerzitetu u Tuzli i to u ČETVRTAK 27.10.2016 sa početkom u 14:00 na Fakultetu elektrotehnike – Stelekt (zgrada BIT centra u dvorištu fakulteta).

 

Ovim putem, Udruženje studenata Elektrotehnike Tuzla poziva sve zainteresovane studente kako sa Fakulteta elektrotehnike tako i sa drugih fakulteta na Univerzitetu u Tuzli da prisustvuju prezentaciji i saznaju sve dodatne informacije  iz prve ruke od kolega sa Univerziteta u Sarajevu koji su ranijih godina prošli kroz ovaj program i bili stipendisti.

 

14055775_1124276461000432_448739970_n