Poziv na Soft Skills Academy seminar studentima Univerziteta u Tuzli

14628166_10206211937411363_1527957863_n

Udruženje studenata elektrotehnike Evrope, lokalni komitet Tuzla (EESTEC LC Tuzla), organizuje po prvi put projekat Soft Skills Academy, trodnevni seminar razvoja ličnih i profesionalnih vještina koji će biti održan od 28. do 30. oktobra 2016. godine, namijenjen je svim studentima Univerziteta u Tuzli.

Koncept seminara je takav da učesnike podstiče na razvoj neformalnih vještina neophodnih za zapošljavanje i uspješnu karijeru, ali i za izazove modernog života, koje tradicionalan način studiranja ne može obezbijediti. Razgovor sa trenerima kao i predstavnicima lokalnih biznisa motivisat će mlade da se usavršavaju, otkriju u čemu su dobri i šta vole raditi, te ih naučiti na koji način da svoje ideje pretvore u stvarnost. Mladi ljudi su po prirodi veoma kreativni i puni ideja, ali ukoliko ne nauče da te ideje predstave drugima na pravi način i da ih realizuju, mnoge od njih neće zaživjeti.

Tokom seminara, odabrani studenti će imati priliku da pohađaju radionice i predavanja na 5 tema: Poslovna komunikacija (Business communication) Prezentacijske vještine (Presentation skills) Upravljanje projektima (Project managment) Rad u timu (Team building) Liderstvo (Leadership) Tako će studenti imati priliku da dobiju savjete na temu motivacije, inspiracije, podsticanja, kako sebe tako i drugih, kao i ostvarivanja ciljeva kroz metode predstavljanja, pregovaranja, ubjeđivanja i saradnje sa drugima. Kroz rad sa trenerima i interakcijom sa ostalim učesnicima, svaki student će imati priliku da se suoči sa situacijama koje ga čekaju u budućnosti.

EESTEC LC Tuzla je preuzeo uobičajeni model Soft Skills Akademije i nadogradio ga multiplikacijom stečenog znanja, jer projekat teži ka osnaživanju studentskih udruženja koja djeluju na Univerzitetu u Tuzli. Jačanjem studentskih udruženja osiguravamo multiplikaciju znanja, kojom fokus projekta nije samo na Akademiji, nego i na širenju misije i vizije koja stoji iza nje, a to je stvaranje generacije studenata, budućih profesionalaca, koja nije „samo zapošljiva“, nego je „samozapošljiva“, tj. generacije sposobne da sama sebi kreira poslove.

Planirano je 40 polaznika, koji će biti odabrani od svih prijavljenih kandidata na osnovu godine studija i lične motivisanosti. Treninge će voditi certificirani soft skills treneri. Soft skills treneri su dio EESTEC grupe trenera. Njihova znanja su stečena na certificiarnom Treningu za trenere koje EESTEC mreža organizuje svake godine. Nakon što svaki učesnik prođe trening dodjeljuje mu se certifikat kao dokaz o završetku Soft Skills Akademije.

Za više informacija možete posjetiti web stranicu, ili možete kontaktirati putem Facebook-a. Prijave se vrše do 17.10 preko web stranice.