Poziv na Ljetnu školu EFT Istočno Sarajevo

Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu organizuje četvrtu Ljetnu školu sa modulom pod nazivom Moderni mehatronički sistemi. Cilj navedenog modula je upoznavanje polaznika sa programiranjem robota Mitsubishi te programiranja FESTO proizvodnih stanica sa Siemens PLC kontrolerima.

Uslovi za prijavu su da student pohađa završnu godinu osnovnog studija ili master studij i da ima predznanja iz robotike, industrijskih sistema i PLC-ova. Uz prijavu potrebno je priložiti motivaciono pismo. Broj kandidata je ograničen na 26 polaznika gdje je za studente ETF I. Sarajevo planirano 8 mjesta. Ljetna škola je besplatna pa polaznici plaćaju samo materijale u iznosu od 20KM. Polaznici mogu biti smješteni u studentskom domu.

Cijena smještaja (za studente koji nisu korisnici studentskog doma) je 80 € za 8 noćenja sa doručkom. Troškove dolaska u I. Sarajevo plaćaju polaznici.

Ljetna škola počinje sa radom u ponedeljak 1.8.2016. i traje 7 dana zaključno sa nedeljom 7.8.2016. Petak je planiran za organizovani obilazak Sarajeva. Prijava kandidata vrši se na adresu:

[email protected] do 30. 6. 2016.

USFET poziva sve zainteresovane na Ljetnu školu da se prijave te da se jave i nama na [email protected] kako bi organizovano išli iz Tuzle.