Počinju prijave za Elektrijadu: Ekipe iz nauke

Nakon odlične atmosfere u Riminiju, USFET ponovo organizuje odlazak na Elektrijadu!

Ove godine Elektrijada se održava u Bečićima, Crna Gora, 20.-25.maja! Očekujemo da će se prijaviti veliki broj naših studenata te da ćemo se ove godine još bolje provesti.

Elektrijada predstavlja veliko međunarodno takmičenje studenata elektrotehnike stoga smo ove godine odlučili da se više angažujemo i da osvojimo što više medalja. Na posljednoj sjednici NNV-a dogovorena je suradnja profesora i USFET-a te ove godine imamo pripreme za naučne ekipe. Već smo dogovorili suradnju sa nekoliko profesora stoga otvaramo prijave na sljedeće predmete:

Eletrične mašine iz kojih smo prošle godine ostvarili najbolji plasman a ove godine napadamo prvo mjesto. Pripreme će voditi prof.Nerdina Mehinović uz skromnu pomoć Nusmira Mekića. Opis predmeta i literaturu možete pronaći na sljedećem linku: Električne mašine literatura.  Uz saglasnost profesorice postavili smo i odgovarajuće kriterije te je važno da nam se prijave studenti koji su se dobro pokazali na predmetima Električne mašine 1 i Električne mašine 2. Prijavni obrazac možete popuniti na linku: Električne mašine obrazac za prijavu.

Osnove elektrotehnike koje predstavljaju jedan od najzahtjevnijih predmeta na Elektrijadi. Ove godine će prof.Majda Tešanović pomoći studentima da se što bolje pripreme za ovaj predmet te da ostvarimo što bolji rezultat. Za ovaj predmet je dovoljno da ste odslušali predmete Osnove elektrotehnike 1 i Osnove elektrotehnike 2. Literatutu za ovaj predmet možete preuzeti sa linka: Osnove elektrotehnike litaratura. Prijavni obrazac zainteresovani mogu ispuniti na linku: Osnove elektrotehnike prijavni obrazac.

Matematika 1 i Matematika 2 kao predmeti na kojima također možemo ostvariti zapažen rezultat uz dovoljno vježbe ove godine potpomaže prof.Mario Pejdanović. Literaturu i opis ova dva predmeta možete naći na sljedećim linkovima: Matematika 1 literatura i Matematika 2 literatura. Prijavni obrasci za zaintresovane studente nalaze se na linkovima: Matematika 1 prijavni obrazac i  Matematika 2 prijavni obrazac!

Ovisno od dogovora sa profesorima u narednim danima će biti objavljeni i ostali predmeti. Pristup dokumentima i obrascima moguć je samo sa fet računima!

USFET pozive sve kolege da se prijave te da budu takmičari na Elektrijadi. Napravili smo dobru strategiju za ovu godinu te se nadamo da ćemo imati dobre ekipe koje će se pripremiti. USFET će i ove godine uložiti sve napore da obezbjedi besplatan odlazak minimalno takmičarima iz nauke na Elektrijadu a nadamo da ćete nam se odužiti dobrim rezultatima. Također napominjemo da je Elektrijada priznato međunarodno takmičenje te da svaki ostvareni rezultat (pojedinačno i ekipno) donosi veliki broj bodova na konkursima za stipendije.

16298649_750862461744331_2586694017752863962_n