FET Najtrofejniji Fakultet na Univerzitetskoj ligi!

viber image

Dana 17.01 nakon nekoliko mjeseci završena je Univerzitetska liga velikim finalom u Univerzitetskoj dvorani. Pred punom dvoranom naše ekipe su igrale dva finala i to finale Besketball lige i Futsal lige.

U prvoj utakmici finala naši momci su odmjerili snage sa RGGF-om i pokazali odličnu igru. Kroz cijelu utakmicu su dominirali terenom i pokazali ko su najbolji košarkaši Univerziteta u Tuzli. Odličnim timskim radom u napadu i odbrani uspjeli su da u jednom trenutku idu na +20 poena, ali u zadnjoj četvrtini popuštaju pa su dozvolili da protivnici smanje prednost. Konačan rezultat je glasio 65:54 i naši momci su osvojili prvo mjesto na Basketball ligi Univerziteta u Tuzli.

U našem drugom finalu Univerzitetske lige, kao i prošle godine, odmjerili smo snage sa RGGF-om u fudbalu. Utakmica velikog intenziteta i napetosti na terenu, klupi i zapisničkom stolu. Odlično navijanje obje strane gdje su se navijači kroz utakmicu nadglašavali i nosili svoju ekipu do golova. Nakon primljena 3 gola uspjeli smo da se vratimo i izjednačimo rezultat, ali nažalost nismo uspjeli da preokrenemo rezultat nakon primljenog gola iz sumnjivog slobodnog udarca. Nakon toga naši momci su igrali još otvorenije što ih je koštalo 2 primljena gola. Utakmica je završena rezultatom 6:3 i naši momci su osvojili veliko drugo mjesto  na Futsal ligi Univerziteta u Tuzli.

U pobjedničkim ekipama nastupili su:

Basket:  Emir Garibović, Senad Hadžikić,  Adi Jusufović, Kenan Mazalović, Dženan Djuderija, Ahmed Osmanović, Nihad Ćilimković (C), Semir Garibović, Harun Azapagić i  Jasmin Djedović.

Futsal: Delić Sulejman, Mirzet Zukić, Vejzović Emir, Haris Sarvan, Ahmetovic Haris, Alić Salih,  Sinanović Nedim,  Vuković Ahmed (C), Ferhatović Ahmed, Mahir Sejdinoski.

Pored izuzetnih timskih rezultata naši momci su osvojili nekoliko individualnih nagrada:

-Najbolji igrač Basketball lige: Adi Jusufović,

-Najbolji golman Futsal lige: Sulejman Delić,

-Najbolji selektor: Mekić Nusmir.

Pored ovih nagrada dobili smo i nagradu za najbolji transparent kojeg je napravio naš Mirza Alibegović:

16130146_1776976499292572_1548911867_o

Uskoro više informacija i fotografija sa finala.