Dani otvorenih vrata Fakulteta elektrotehnike u Tuzli

U petak, 10.06.2016. godine u terminu od 10:00 do 14:00 sati Fakultet elektrotehnike Univerziteta u Tuzli organizuje informativnu manifestaciju Dan otvorenih vrata Fakulteta elektrotehnike.

Ovaj događaj namijenjen je prvenstveno potencijalnim studentima elektrotehnike, učenicima srednjih škola i njihovim roditeljima ali i ostalima koji su zainteresovani da saznaju pojedinosti o upisu, načinu studiranja, studijskom programu, usmjerenjima koje budući studenti mogu upisati, kao i sve druge pojedinosti u vezi sa studiranjem koje interesuju posjetioce.

Zainteresovani posjetioci će već od 10 sati moći obići sale i laboratorije Fakulteta elektrotehnike gdje će im nastavno osoblje i studenti odgovoriti na sva postavljena pitanja.

U sklopu manifestacije, od 11 do 12 sati predviđeno je predstavljanje pojedinačnih usmjerenja i svih detalja u vezi sa prijemnim ispitom, rangiranjem i upisom primljenih kandidata pri čemu će se pokušati odgovoriti i na sva postavljena pitanja kako bi zainteresovani kandidati mogli kvalitetnije napraviti prvu veliku životnu odluku.

Ove godine Fakultet elektrotehnike Univerziteta u Tuzli na studijski program “Elektrotehnika i računarstvo” upisuje ukupno 175 studenata ravnomjerno raspoređenih na sljedećih pet usmjerenja :
Automatika i robotika,
Elektroenergetske mreže i sistemi,
Elektrotehnika i sistemi konverzije energije,
Računarstvo i informatika i
Telekomunikacije.

Na studijski program “Tehnički odgoj i informatika” upisuje se 45 studenata.

Pozivaju se svi zainteresovani da posjete ovu manifestaciju kako bi dobili odgovore na sva pitanja u vezi sa studijem na ovom fakultetu.