BICOM SYSTEMS – Zlatni sponzor USFET-a

BICOM

Bicom d.o.o. je bosanskohercegovačka kompanija sa poslovnim jedinicama u gradovima Sarajevo, Tuzla i Zenica, a dio je Bicom Systems grupacije koja ima svoje poslovne jedinice u Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi, Velikoj Britaniji i Francuskoj. Kompanija pruža usluge razvoja softvera te usluge tehničke podrške telekomunikacijskom tržištu širom svijeta. Klijenti grupacije su pružaoci telekomunikacijskih usluga, vlade, kompanije iz raznih oblasti poslovanja te tzv. “call centri”. Neki od klijenata su kompanije koje su početnici u pružanju telekomunikacijskih usluga dok su drugi kompanije koje često imaju posebne zahtjeve uključujući pružanje usluga i tehničke podrške 24 sata na dan, 7 dana u sedmici.

Kompanija broji više 50 zaposlenih a sarađuje sa više stotina partnera i klijenata. Sredinom Decembra 2015 godine u online magazinu “Sarajevo Times” www.sarajevotimes.com kompanija Bicom d.o.o. je predstavljena kao jedna od tri najbrže restuće IT kompanije u BiH.

 

bicom mokup

Biti dio Bicom Systems grupacije odnosno Bicom d.o.o. kao zaposlenik znači biti dio vrlo marljive porodice koja je u Bosni i Hercegovni 2005. godine svoj put razvoja započela sa samo 3 zaposlena. Međutim, marljivost i zasigurno zahtjevno radno okruženje nije jedino što zaposlenici ove kompanije poznaju. Pored redovnog prisustva svake godine na značajnim IT konferencijama u Evropi i Sjedinjenim Američkim Državama organiziraju se i zajednička vikend druženja na lokacijama u Bosni i Hercegovni, Jadranskoj obali i Velikoj Britaniji.

U bliskoj budućnosti Bicom d.o.o. planira daljnji razvoj i širenje u Bosni i Hercegovini što podrazumjeva i povećanje broja zaposlenih, te je shodno tome s početkom Maja 2016. godine pokrenuta kampanja oglašavanja s trajanjem od godinu dana za radna mjesta tehnička podrška i programer, što su ujedno i dvije najtraženije radne pozicije. Više detalja o navedenoj kampanji može se pronači na online portalu Posao.ba.

Više informacija o Bicom Systems grupaciji te proizvodima i uslugama grupacije pronađite na www.bicomsystems.com